Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوروز قطعاً مهم‌ترین و بهترین زمان برای اکران فیلم‌های سینمایی است و همواره در طول سال‌های گذشته موفق‌ترین فیلم‌ها، آثاری بودند که در ایام نوروز اکران شده‌اند و البته سینماها نیز توانسته‌اند درآمد بالایی از اکران نوروزی داشته باشند اما امسال برای سومین سال متوالی به دلیل شیوع ویروس کرونا و تبعات آن اکران نوروزی شرایط متفاوتی نسبت به گذشته داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، با تجربه گذشت دو نوروز از زمان شیوع ویروس کرونا قابل پیش بینی بود  که سینما در  نوروز 1401 نیز نمی‌تواند با فروش چندانی روبرو باشد اما موفقیت فیلم‌هایی چون «دینامیت»، «گشت 3» و «قهرمان» در سال 1400 برخی را بر این باور رساند که نوروز 1401 می‌تواند همانند سال‌های پیش از کرونا با استقبال مخاطبان روبرو شود.

هفت فیلم «سگ‌بند»، «گل به خودی»، «مرد بازنده»، «شادروان»، «موقعیت مهدی»، «روز صفر» و «قدغن» در نوروز 1401 اکران شدند که متأسفانه میزان فروش فیلم‌ها به مراتب پایین‌تر از حد انتظار بود. در گفت‌وگو با چند سینمادار عوامل فروش اندک فیلم‌های نوروز و در واقع شکل اکران نوروزی را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه می‌خوانید:

محسن خباز: چیدمان بد فیلم‌ها عامل فروش پایین اکران نوروزی بود/ یک اشتباه از سینما تیکت یک عذرخواهی می خواست و بس!

محسن خباز مدیر پردیس سینمایی شمیران در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا: فروش اکران نوروزی امسال تقریبا یک سوم سال 97 و 98 بود که دلیل عمده آن، چیدمان بد فیلم‌ها بود. درصد کمی از تنزل فروش، به مسئله کرونا و وضعیت عمومی مردم برمی‌گردد و البته افزایش قیمت بلیت هم یکی از دلایل عدم استقبال از اکران نوروزی بود که یک کار غیر کارشناسی در بحث قیمت گذاری بود و تصویب این اتفاق، نیازمند کارشناسی بیشتری بود. زیرا از این 45 هزار تومان بلیتی که مصوب شده است نزدیک به 4 هزار تومان، مربوط به دولت است و مالیات بر ارزش افزوده. در صورتیکه خدمات سایر صنوف، اول قیمت گذاری می‌شود و بعد از آن در هنگام پرداخت، درصدی به عنوان مالیات، بر مبلغ نهایی افزوده می‌شود. بهتر بود قیمت بلیت سینما هم به طوری تصویب می‌شد که اعلام شود مبلغ بلیت جدا از بحث مالیات است.

خباز درباره آینده سینما و فروش فیلم‌ها در سال جدید افزود: همه نتایج به انتخاب درست فیلم‌ها و ایجاد فضای مناسب برای اکران‌ برمی‌گردد. گاهی اوقات دیده‌ایم که دوستانی که در شوراهای ادواری حضور دارند به دلیل منافعی که در برخی فیلم‌ها دارند، کاملا غیر منصفانه از برخی اکران‌ها جلوگیری می‌کنند و فیلم‌ها را در تنگنا قرار می‌دهند و بدین ترتیب اکران و فروش فیلم‌ها را دچار اختلال جدی می‌کنند. اگر با این شیوه و با همین سیاست‌ها جلو برویم فکر نمی‌کنم که فروش سینمای ایران از مرز بین 10 تا 12 میلیون تیکت عبور کند ولی اگر سیاست‌های درستی اتخاذ شود و فیلم‌ها هم فضای مناسبی مثل رسانه ملی، برای تبلیغ پیدا کنند می‌توان امیدوار بود که فروش سینما به آمار 30 میلیون تیکت سال 98 برگردد.

وی به استفاده گسترده مخاطبان سینما از سامانه فروش اینترنتی بلیت و سهم قابل توجه سینما تیکت در فروش بلیت سینما اشاره کرد و گفت در تهران بیشتر از 80 درصد مخاطبان آنلاین، برای خرید بلیت از سینما تیکت استفاده می‌کنند و در شیراز نیز 30 درصد از مخاطبان سینما، برای تهیه بلیت به سینما تیکت مراجعه می‌کنند.

مدیر پردیس سینمایی شمیران همچنین به خطای سایت سینما تیکت در اختتامیه جشنواره فیلم فجر و حواشی ایجاد شده برای این سامانه اشاره کرد و گفت: یک اشتباه از طرف سینما تیکت رخ داده است که متناسب با همان خطا، به نظرم یک عذرخواهی رسمی از سمت این سامانه خطاب به بدنه سینمای ایران (چه برگزار کنندگان جشنواره و چه بدنه سینما) انجام بشود، کافی است. چرا که همه فعالان در این عرصه، در تمام این سال‌ها شاهد حسن نیت و شیوه کار سینما تیکت بوده‌اند. سینما تیکت، برند مهم و معتبری است که سال‌ها در جهت مخاطب سازی برای سینما تلاش کرده است. به نظر من نحوه برخورد با  خطای سینما تیکت، نیازمند صبوری و بزرگ منشی بیشتری از سمت سازمان سینمایی است. چرا که سینما تیکت از مهم‌ترین پایه گذاران سینمای مدرن ایران است و نقش اساسی در خدمت گزاری به سینمای ایران داشته است تا جایی که توقف فعالیت این سامانه در روند نزولی فروش سینماها تاثیر گذار خواهد بود.

 

همایون فربد: «سگ‌بند» به تنهایی نتوانست اتفاق خاصی رقم بزند/ گیشه «شادروان» درحد انتظار بود!

همایون فربود مدیر سینمای معین‌مال در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، درباره عوامل عدم فروش بالای فیلم‌های اکران نوروز 1400 اظهار داشت: وقتی مردم با این حجم به مسافرت و رستوران می‌روند دیگر نمی‌توان شیوع ویروس کرونا را عاملی دانست که مردم به دلیل آن می‌ترسند به سینما بروند.

فربود تصریح کرد: به نظر من فیلم‌های مناسبی برای اکران نوروزی انتخاب نشده بود و این در حالی است که حتی فیلم‌های مناسبی چون «دینامیت» که در چند روز ابتدایی اکران آنلاینش 8 میلیارد تومان می‌فروشد هم اکرانش را متوقف می‌کنند و عملاً فیلمی باقی نمی‌ماند که بتوان به فروش بالای آن امیدوار بود.

وی افزود: متأسفانه به دلیل اصرار برخی تهیه‌کننده‌ها به اینکه فیلم خودشان اکران شود باعث شد که «دینامیت» با وجود مخاطبان بسیاری که داشت، از پرده سینماها پایین کشیده شود و دیدیم که فیلم اکران شده نوروز به قدری ضعیف بود که چند روز پس از نمایش بر پرده سینماها به صورت آنلاین اکران شد چرا که نمی‌توانست نظر مخاطبان را جلب کند و فروش قابل قبولی داشته باشد.

مدیر سینما معین‌مال در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: نکته دیگری که درباره عدم موفقیت فیلم‌های نوروز باید در نظر بگیریم این است که امسال مردم پس از دو سال سخت که در نوروز محدودیت‌ سفر داشتند، می‌توانستند به راحتی مسافرت بروند و به همین دلیل ترجیح دادند از تعطیلات نوروز برای مسافرت استفاده کنند و کمتر به سینما بروند.

فربود درباره دلیل موفقیت فیلم‌های کمدی نسبت به دیگر فیلم‌ها اظهار داشت: مردم در شرایط حاضر که با مشکلات اجتماعی و اقتصادی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند ترجیح می‌دهند دقایقی که به سینما می‌روند، معضلات را کنار گذاشته و بخندند. در اغلب مواقع، حتی در اکران فیلم‌های نوروزی آثار کمدی موفق‌تر هستند و در این بین معدود فیلم‌های اجتماعی هم بودند که فروش خوبی داشتند که در این فیلم‌ها معمولاً بازیگران مطرحی چون نوید محمدزاده معمولاً حضور داشتند.

وی در پایان اظهاراتش خاطرنشان کرد: متأسفانه صداوسیما برای تبلیغ فیلم‌های سینمایی همکاری لازم را ندارد و با این موضوع کاملاً گزینشی برخورد می‌کند. از طرفی کاش در چرخه اکران حداقل در ماه‌های آینده فیلم‌های کمدی بیشتری حضور داشته باشند و اتفاقاً فیلم‌های خوبی مثل «شیشلیک» و «چپ راست» در صف اکران هستند که می‌توانند فروش قابل قبولی داشته و سینماها را به رونق برسانند. متأسفانه فیلم «سگ‌بند» به تنهایی نتوانست اتفاق خاصی رقم بزند و عملکرد فیلم «شادروان» در گیشه کمتر از حد انتظار بود.

 

محمد قنبری: مردم سفر را به سینما ترجیح دادند

محمد قنبری مدیر سینما مگامال در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: اولین مسئله مهم در عدم موفقیت فیلم‌های اکران شده در نوروز و در واقع عدم استقبال مردم از فیلم‌های نوروزی از نظر من همچنان شیوع ویروس کرونا و پیامدهای حاصل این اتفاق است. تنها تفاوت امسال با سال‌های دیگر واکسیناسیون سراسری است. امروز اکثر مردم واکسن زده‌اند و بسیاری افراد با خیال راحت به سینما می‌روند اما همچنان قشر عظیمی وجود دارد که نگرانی از ابتلا به این بیماری باعث شده تا ترجیح دهند که به سینما نروند.

قنبری خاطرنشان کرد: در نوروز دو سال 1399 و 1400 خانواده‌های بسیاری نتوانستند به دلیل محدودیت‌های موجود به مسافرت بروند و به نظر می‌رسد که بهتر شدن فضا برای مسافرت در سال جدید باعث شد تا سفر رفتن در اولویت قرار بگیرد و اکثر مردم مسافرت را به سینما رفتن و فیلم دیدن ترجیح دادند. با وجود اینکه شرایط نسبت به دو سال گذشته بهتر شده، همچنان مقایسه سال جاری با سال 1398 اشتباه است چرا که ما در فضای پساکرونا هستیم و همچنان پیامدهای شیوع این ویروس را متحمل می‌شویم.

وی افزود: از نظر من ترکیب فیلم‌های انتخاب شده برای نوروز امسال خوب و مناسب بود. در بین هفت فیلم اکران شده آثار کمدی، جنگی، اجتماعی، کودک و نوجوان و... وجود داشت که می‌توانست سلایق مختلف را در بر بگیرد اما متأسفانه شرایط حاضر چنین وضعیتی را به وجود آورد که فیلم‌ها نتوانند فروش چندانی داشته باشند.

مدیر سینما مگامال در ادامه اظهاراتش درباره افزایش قیمت بلیت سینماها گفت: در سال‌های اخیر همه شاهد افزایش قیمت اجناس مختلف بودیم و برخی اقلام ضروری زندگی بیش از سه برابر قیمتشان گران‌تر شده است و این افزایش قیمت اصلاً با افزایش قیمت بلیت سینماها که نهایتاً 50 درصد بوده، قابل قیاس نیست. قطعاً گرانتر شدن قیمت بلیت سینماها در کاهش مخاطب تأثیرگذار بوده اما این تأثیر به اندازه دو عاملی که پیش‌تر اشاره کردم چشم‌گیر نیست.

قنبری در پایان درباره موفقیت فیلم‌های کمدی در گیشه گفت: با توجه به شرایط جامعه و مشکلات بسیاری که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند قطعاً دیدن فیلم‌های کمدی را اولویت است و اکثر کسانی که به سینما می‌روند ترجیح می‌دهند که ساعات حضورشان در سینما را بخندند اما اقبال مردم و فروش بالا را نمی‌توان تنها مربوط به فیلم‌های کمدی دانست. امسال فروش فیلم «موقعیت مهدی» فراتر از انتظار بود و فروشش از فیلم‌هایی چون «روز صفر» و «مرد بازنده» بهتر بود. به نظر من تا سالیان سال اولویت مردم برای فیلم دیدن در سینما، آثار کمدی خواهد بود و این وضعیت را در تئاتر هم شاهد هستیم به طوری که تئاترهای آزاد کمدی با استقبال خوبی روبرو می‌شوند.

انتهای پیام //

بیشتر بخوانید راه اندازی پخش تخصصی کودک و نوجوان در سینمای ایران توزیع بیش از ۱۷۰۰ بسته غذایی توسط جمعیت هلال احمر استان هرمزگان لینک کپی شد ارسال به دیگران وبگردی اجتماعی و اقتصادی خانواده کودک و نوجوان مالیات ویروس اکران نوروزی عناوین مرتبط راه اندازی پخش تخصصی کودک و نوجوان در سینمای ایران توزیع بیش از ۱۷۰۰ بسته غذایی توسط جمعیت هلال احمر استان هرمزگان از سازندگان کلیپ «سلام فرمانده» تجلیل شد آیا کودکان شما به هر رسانه‌ای دسترسی دارند؟/ هشدار؛ خطرات رسانه‌ای در کمین فرزندان ماست! کتابستان ویژه برنامه نوروز 1401 شد نظر شما نام ایمیل نظر خود را بنویسید: ارسال پربیننده‌ترین اخبار فرهنگ و هنر ۱ درباره ایرج طهماسب و "مهمونی‌"اش؛ این شیر، حتی پیر هم نمی‌شود!/پشه و بچه؛ فراتر از تیپ و کاراکتر! ۲ مهران رجبی صاحب باشگاه سوارکاری شد/ دختر علی سلیمانی ساناز "خوشنام" شد! ۳ جمشید هاشم‌پور جایگزین شهاب حسینی شد ۴ پوراندخت مهیمن: اعتراض سینماگران زن به خشونت علیه زنان اتفاق مفیدی برای جامعه است/ این معضلات نباید در خفا بمانند ۵ مهشید افشارزاده: سودای بازیگری افراد بسیاری را در دام سوءاستفاده‌گران می‌اندازد/ انتخاب بازیگر باید بر اساس توانایی باشد نه مسائلی چون زیبایی چهره! ۶ دیدار دوباره بازیگر و کارگردان در کانادا ۷ فیلم / عمل جراحی بهرام افشاری بدون بیهوشی ۸ پیام رهبری «موقعیت مهدی» را نجات داد ۹ آرام جعفری: عاشق زندگیم، خودکشی نکرده‌ام! ۱۰ اخراجی های سینما آخر هفته در تلویزیون ۱۱ بازیگر معروفی که قرار بود در نقش اوباما بازی کند ۱۲ بازیگر «یوسف پیامبر» به شب نشینی مسعود روشن پژوه می رود ۱۳ پر بیننده ترین برنامه های نوروزی مشخص شد ۱۴ فیلم های سینمایی امروز تلویزیون + زمان پخش مهمترین اخبار 80 درصد هتل‌های استان‌های جنوبی برای جام جهانی قطر اشغال می‌شود/ نوروز 75درصد از ظرفیت هتل ها اشغال شد قهرمانی پرسپولیس؟! در فوتبال غیرممکن وجود ندارد/ با ریکاوری روحی و ذهنی تیم به روزهای اوج خود می‌رسد مهدی صباغ‌زاده: رئیس جمهور بر حفظ و رعایت عدالت نسبت به بخش خصوصی تأکید کرد نوروز مناسب‌ترین زمان اکران برای سینماست؟/ دلیل شکست گیشه نوروز 1401 چیست؟ درباره محرم صبور باشید/ نکونام عاشق مربیگری است آخرین اخبار فرهنگ و هنر نوروز مناسب‌ترین زمان اکران برای سینماست؟/ دلیل شکست گیشه نوروز 1401 چیست؟ علی‌رضا آقایی: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان محلی برای آموزش والدین و تربیت نسل آینده است مهدی صباغ‌زاده: رئیس جمهور بر حفظ و رعایت عدالت نسبت به بخش خصوصی تأکید کرد تعطیلی سینماها در ایام سوگواری جمشید هاشم‌پور جایگزین شهاب حسینی شد برنامه جشن میلاد امام حسن مجتبی علیه‌السلام و و آدرس پخش زنده مراسمات پیام تسلیت کاظم نظری در پی درگذشت مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد ارس مسافر آستانه: تئاتر انقلاب را در حصار مناسبت‌ها قرار ندهیم افسانه ماهیان: تلویزیون کمک حال تئاتر باشد/ دوستداران بازیگری راه سختی دارند اکران جهانی «لاله» به هفته چهارم رسید/ تداوم اکران در سینماهای لیملی فیلم / آنچه از پشت صحنه فیلم «شادروان» لو رفت پل توماس اندرسن احتمالا رییس هیات داوران «کن» ۲۰۲۲ می‌شود اجرای طرح آموزش رایگان هنر به 20 استان افزایش یافت مسابقه داستان «بی‌مثال» با محوریت زندگی و شخصیت نخستین بانوی مسلمان زیرآسمان طبیعت و بی قراری عاشقان در «قرار بیقراران» آلبوم موسیقی «تردید» منتشر شد اخبار برگزیده واکنش پرمعنای مهدی طارمی به منتقدانش: هیس! منفورترین ویندوز کدام است؟ بازدید سجادی از ورزشگاه علی دایی گپ‌وگفت بی واسطه خانواده هنر با رئیسی، اتفاق مبارک در ماه مبارک گوشه‌ای از کرامات امام حسن مجتبی(ع) از منظر علمای اهل سنت بمب آرامش را بشناسید نشانه های نارسایی کبد چیست؟ مسئولیت خطیر روی دوش تازه وارد پرسپولیسی‌ها آقای سعادتمند با خودت چند چندی؟ کاپیتان پرسپولیس گوش به فرمان گل‌محمدی جزییاتی جدید از قتل مرموز قهرمان پرورش اندام «پدر گواردیولا» در «شبکه مخفی زنان» «یاغی» می‌شود! برنامه ویژه پرسپولیسی‌ها پس از تعطیلات دیدار تیم های فوتبال التعاون - سپاهان ترامپ: اوباما و بایدن مقصر ائتلاف خطرناک روسیه و چین هستند مادر شهید افطاری نداد، زندانی آزاد کرد! شبکه اجتماعی نشست خزعلی با امضا کنندگان بیانیه" آزار زنان" رونالدو: به شما مربوط نیست پسرم چه می‌پوشد آخرین اخبار  بازار اخبار پربازدید اخبار برگزیده قیمت زنده نرخ سکه و ارز لیگ ایران و جهان آرشیو اخبار صفحه نخست | ارتباط با ما | درباره ما | آرشیو |

تمام حقوق برای خبرگزاریبرنامحفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اجتماعی و اقتصادی خانواده کودک و نوجوان مالیات ویروس اکران نوروزی شیوع ویروس کرونا موفقیت فیلم قیمت بلیت سینما فیلم های نوروز کودک و نوجوان فیلم های کمدی اکران نوروزی گفت وگو سینمای ایران افزایش قیمت اکران نوروز مدیر سینما برای سینما سینما تیکت فروش فیلم ترین زمان اکران شده نوروز 1401 اکران شد سال ها نظر من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۷۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گره اندر گره

تین نیوز  رانندگان و مالکان اتوبوس ها در 365 روز سال منتظرند که ناوگان فرسوده نوسازی شود، حقوق رانندگان ثابت و قیمت بلیت ها واقعی و غیردستوری شود و مسئولان برای این صنف با توجه به نیازمندی ها و درخواست های رانندگان و شرکت های مسافری تصمیم بگیرند.    با این حال، برآیند گفت وگو با اهالی صنف این است که مسئولان بدون توجه به پیشنهادهای کارشناسانه و دلسوزانه بخش و بیشتر بر اساس مصالح مدیریتی، خط مشئ هایی تعیین می کنند که به ضرر مجموعه فعالان حمل و نقل جاده ای مسافری تمام می شود. غلامرضا خادمی زاده، رئیس کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان و دارندگان حمل ونقل جاده ای مسافری کشور در گفت وگو با ترابران، درباره دلایل مختلف کاهش مسافران جاده ای و در عین حال، کمبود بلیت اتوبوس در ایام نوروز 1403 توضیحاتی ارائه داده است.

ترابران: لطفاً برایمان توضیح بدهید که افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس که از 15 اسفند اعمال شد، چه تاثیری بر روند سفرهای نوروزی از طریق ناوگان مسافری داشت؟

در بحث افزایش قیمت بلیت اتوبوس، ما مشکلات فراوانی داشتیم، زیرا در ابتدا، وزیر راه به علت قول ها و تعهداتش نسبت به هیئت دولت در خصوص کنترل قیمت ها، با افزایش نرخ مخالفت می کرد، بنابراین ما هم اعتراضات خود را به همه نهادها و ارگان های مربوطه نظارتی و امنیتی اعلام کردیم که با این نرخ ها حرکت اتوبوس ها اصلاً به صرفه نیست چون اساساً بحث افزایش نرخ نیست، بحث یکسر خالی است، زیرا در ایام نوروز در برخی استان ها و شهرها مسافر هست، ولی در برگشت دیگر مسافری برای مبدأ نیست، در پایان سفرهای نوروزی هم به مبادی خاص مسافر هست، ولی برعکس نیست؛ بنابراین چون مشکل یک سر خالی را داشتیم، درخواست افزایش قیمت کردیم تا رانندگان و مالکان اتوبوس انگیزه ای برای فعالیت داشته باشند.

ضمن اینکه امسال استثنای دیگری هم داشتیم و آن تقارن ماه مبارک رمضان با پیک سفرهای نوروزی بود. بسیاری از مردمی که قصد سفر داشتند، به دلیل محدودیت های مربوط به روزه داری نمی توانستند مسافرت کنند. همانطور که می دانید اغلب مصرف کنندگان ناوگان جاده ای اقشار متوسط رو به پایین هستند و این افراد معمولاً بیشتر به عقاید مذهبی خود پایبند هستند، بنابراین هم کاهش شدید مسافر و هم مشکل یک سر خالی را داشتیم و با این شرایط، انگیزه ای هم برای مالکان و رانندگان نمی ماند.

البته این افزایش نرخ دردسر زیادی داشت و هنوز هم دردسر داریم، زیرا رسماً اعلام نشده بود. وزارت راه و شهرسازی محافظه کاری کرد و وزیر راه در برخی مصاحبه ها اعلام کرد که افزایش نرخ نداریم و در برخی صحبت های دیگر گفت افزایش نرخ داریم یا سازمان راهداری یک بار اعلام کرد که 30 تا 40 درصد افزایش نرخ داریم و بعد بار دیگر اعلام کرد که فعلاً افزایش نداریم. همین تناقض گویی ها باعث شد برخی از نهادهای نظارتی ازجمله تعزیرات در بعضی استان ها و ادارات کل صمت نامه بزنند، مکاتبه کنند و به صورت حضوری جلوی کار را بگیرند.

نفر- کیلومتر در کشور ما برای اتوبوس های VIP، 1662 تومان ، اما قیمت فروش آن 410 تومان است و قیمت نفر -کیلومتر اتوبوس های عادی هم 1089 تومان است، ولی با قیمت 240 تومان به فروش می رسد، یعنی ما حدوداً یک چهارم قیمت واقعی دریافت می کنیم

در اوج سفرهای نوروزی، واقعاً درگیری های زیادی داشتیم تا حدی که در برخی استان ها مانند کردستان و لرستان شرکت های مسافربری تهدید به تعطیلی و اعمال جریمه هم شدند، بنابراین آن افزایش 25 درصدی کمک آنچنانی برای ما نداشت. خیلی از شرکت ها به دلیل نامه های ادارات کل صمت نتوانستند پیش فروش بلیت داشته باشند یا برخی مالکان تمایلی برای انجام سفر نداشتند. همان طور که می دانید انجام سفرهای ایمن و آسوده نیاز به آرامش خاطر رانندگان و مالکان اتوبوس ها دارد، اما متأسفانه با وضعیتی که برایتان توضیح دادم، مالکان و رانندگان چون آرامش نداشتند، نتوانستند خدمات درخوری را به مسافران ارائه دهند.

متاسفانه سازمان راهداری نه تنها هیچ کمکی نکرد، بلکه اطلاعیه ای دادند که بسیار غیرکاشناسی و به نحوی مضحک بود. اعلام کردند که رانندگان بخش کالا که علاقه دارند می توانند در ایام نوروز در بخش مسافری هم فعالیت کنند در حالی که اگر راننده بازنشسته دفترچه اش ابطال شده، راننده کامیون هم دفترچه ندارد، اگر راننده بازنشسته کارت هوشمند مسافر ندارد، راننده بخش کالا هم ندارد، اصلاً کدام رانندگان حمل کالا با آن میزان حقوق و آسایش و آرامش که نه پلیس راه و نه گشت و نه دلالی مزاحمش می شود وارد این حوزه می شود؟!

ترابران: البته ظاهراً همان میزان افزایش 25 درصدی هم برای بخش مسافری رضایت بخش نبود و مدیرعامل اتحادیه تعاونی مسافربری های کشور هم گفتند این افزایش، دردی از مشکلات رانندگان و صاحبان اتوبوس ها دوا نمی کند.

ببینید ما در دنیا چیزی به نام آمار و محاسبات داریم و هر کاری نیاز به برنامه ریزی براساس آمار دارد. در حمل ونقل در تمام دنیا، در بخش کالا تن- کیلومتر را داریم و در بخش مسافر نفر-کیلومتر که براساس انواع هزینه ها، میزان تورم بنابر آمار بانک مرکزی و قیمت قطعات و تعمیرات، از هزینه بیمه تا حقوق راننده و عوارض بین راهی محاسبه می شود. نفر- کیلومتر در کشور ما برای اتوبوس های VIP، 1662 تومان ، اما قیمت فروش آن 410 تومان است و قیمت نفر -کیلومتر اتوبوس های عادی هم 1089 تومان است، ولی با  قیمت 240 تومان به فروش می رسد، یعنی ما حدوداً یک چهارم قیمت واقعی دریافت می کنیم.

اگر نرخ امروز ما 4  برابر شود، تازه با قیمت قانونی برابر می شود. به این ترتیب، با 25 و30 درصد افزایش هم هیچ مشکلی حل نمی شود. شما ببینید با توجه به افزایش حداقل حقوق توسط وزارت کار، چند درصد حق بیمه رانندگان بالا رفته و چقدر حقوق رانندگان باید افزایش پیدا کند. پس از آن 25 درصد افزایش، 30 درصد آن بابت کمیسیون و عوارض کسر می شود.

پس واقعاً هیچ کمکی به معیشت رانندگان نشده، چون ما با نرخ واقعی فاصله داریم، این افزایش 25 درصدی فقط مسکن موقت بود، ولی با عملکرد وزیر راه و سازمان راهداری به عنوان متولی حمل ونقل جاده ای، لذت همان افزایش 25 درصدی قیمت بلیت را نتوانستیم بچشیم و با توجه به کاهش سفرها، در اوج سفرهای نوروزی تا 40 درصد اتوبوس ها با ظرفیت کامل حرکت نکردند.

تا سه سال پیش قیمت گذاری دست بخش خصوصی بود و متاسفانه اشتباه از خودمان بود که فقط نگران مسائل اقتصادی مسافران بودیم و نرخ های بلیت را واقعی نکردیم اما الان قیمت ها از طرف دولت دستوری شده است و همه فعالان را دچار مشکل کرده است، زیرا مسئولان در سازمان راهداری و وزارت راه بیش از هر چیز به پاسخگویی به مدیران رده بالای خود می اندیشند و در تصمیمات خود منافع و مصالح بخش را در نظر نمی گیرند.

ترابران: با توجه به مشکلاتی که به آنها اشاره کردید و حقوق کم رانندگان، آیا همه رانندگان فعال در انجام سفرهای نوروزی همکاری کردند؟

رانندگان به دلیل اینکه حقوقشان سرویسی است و کمترین حقوق در بین اقشار کارگری کشور را می گیرند، برای تامین هزینه های زندگی مجبورند که سرویس بروند و همه رانندگان در ایام نوروز حاضر بودند؛ پس اگر ما با کمبود راننده مواجه شدیم، به دلیل عدم برنامه ریزی و ساماندهی سازمان راهداری بود.

تا سه سال پیش قیمت گذاری دست بخش خصوصی بود و متاسفانه اشتباه از خودمان بود که فقط نگران مسائل اقتصادی مسافران بودیم و نرخ های بلیت را واقعی نکردیم اما الان قیمت ها از طرف دولت دستوری شده و همه فعالان را دچار مشکل کرده است

ما پیش از عید، به سازمان نامه زدیم و خواستیم که مانند ایام اربعین از رانندگان بازنشسته ای که هنوز توانایی انجام کار را دارند استفاده کنیم تا در پیک سفرهای نوروزی به ما کمک کنند. چندین نامه از طریق کانون رانندگان و دارندگان بخش مسافری ارسال کردیم و به صورت تلفنی و حضوری در جلسات این موضوع را پیگیری کردیم و قرار بود همکاری کنند، اما متاسفانه سازمان راهداری نه تنها هیچ کمکی نکرد، بلکه اطلاعیه ای دادند که بسیار غیرکاشناسی و به نحوی مضحک بود. اعلام کردند که رانندگان بخش کالا که علاقه دارند می توانند در ایام نوروز در بخش مسافری هم فعالیت کنند در حالی که اگر راننده بازنشسته دفترچه اش ابطال شده، راننده کامیون هم دفترچه ندارد، اگر راننده بازنشسته کارت هوشمند مسافر ندارد، راننده بخش کالا هم ندارد، اصلاً کدام رانندگان حمل کالا با آن میزان حقوق و آسایش و آرامش که نه پلیس راه و نه گشت و نه دلالی مزاحمش می شود وارد این حوزه می شود؟!

رانندگان بخش باری علی رغم محدودیت تردد کامیون ها در برخی ایام نوروز، حاضر نمی شوند با این حقوق پایین برای ما کار کنند و ترجیح می دهند تعطیلات را با خانواده اوقات خود بگذارند. در حالی که مسئولان خیلی راحت می توانستند که با قبول درخواست کانون رانندگان و دارندگان بخش مسافری برای استفاده از رانندگان بازنشسته که قبلاً آزموده شده بود این کمبود را جبران کنند. متاسفانه ما به شدت با کمبود رانندگان مواجه شدیم و به این کمبود راننده پلیس راهداری هم دامن به دلایل سختگیری های قانونی و حتی غیرقانونی می زند، دفترچه های بسیاری از راننده های ما گرفته شده و به دلیل توقیف دفترچه، رانندگان بسیاری نتوانستند با ما همکاری کنند. یعنی همه عوامل دست به دست هم دادند تا بخشی از ناوگان ما زمینگیر شوند و نتوانیم از حداکثر توان و داشته هایمان استفاده کنیم.

ترابران: آیا تعطیلات عید فطر، توانست موج جدیدی از سفرها را ایجاد کند که تا حدودی کسری حجم سفرهای نوروزی را جبران کند؟

با توجه به اینکه روز عید فطر معمولاً براساس تقویم نیست و براساس نظر علماست، بسیاری از افراد از قبل نمی توانند برای این ایام برنامه ریزی سفر کنند. ضمن اینکه سفرهای تعطیلات عید فطر کوتاه خواهد بود و سفر از استان های جنوبی به مشهد مقدس یا شهرهای شمالی امکان پذیر نیست. بیشتر این سفرها محدود می شود به سفرهای درون استانی و استان های همجوار که نمی تواند موجی ایجاد کند که تا حدی جبران کننده کمبود مسافر در نوروز باشید. این را هم در نظر داشته باشید که اتوبوس های ما 25 صندلی بیشتر ندارد، بیشتر از ظرفیت مشخصی، نمی توانیم کمبودهای گذشته خود را جبران کنیم.

ترابران: آیا یکی از عوامل کاهش سفرهای نوروزی مربوط به مسائل اقتصادی و کاهش قدرت خرید عموم جامعه نبوده است؟

بحث های اقتصادی قطعا تاثیرگذار است، ولی درصد کمی از دلایل کاهش سفر را شامل می شود، آنچه از نظر من اهمیت دارد عدم برنامه ریزی مسئولان برای سفرهای مردمی است، زیرا در نوروز، مسافران ساعت ها در ترافیک جاده ها می مانند موقعی که به مقصد می رسند، هیچ هتل و رستورانی نیست که پاسخگوی نیاز مسافران باشد و بسیاری از خدمات دهندگان از طریق گرانی یا ارائه خدمات بی کیفیت از تقاضای زیاد مسافران سوءاستفاده می کنند. با توجه به این مسائل، مثلاً خانواده من و تمام اقوامم هیچ گاه در ایام نوروز سفر نمی کنیم و برنامه سفر خود را در قبل یا بعد از ایام نوروز تنظیم می کنیم.

متاسفانه نبود برنامه ریزی و پیش بینی های لازم در سازمان های مرتبط با سفرهای مردمی از جمله سازمان راهداری، پلیس راه، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باعث شده که نتوانند شرایط خوبی برای سفر مردم در ایام نوروز فراهم کنند. با توجه به تجربیات سفرهای نوروزی در سال های قبل، مردم متوجه شده اند بیش از آنچه که برایشان رفاه و آسایش داشته باشند، دچار مشکلات متعددی می شوند وگرنه علی رغم فشارهای شدید مالی مردم می توانند مسائل اقتصادی خود را به هر ترتیبی مدیریت کنند. به عنوان مثال، در مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی هیچ گونه نظارتی در ایام نوروز وجود ندارد و مسافری هم که مثلاً می خواهد یک کیلو آجیل بخرد، دیگر زمانی ندارد که بخواهد با سامانه 124 تماس بگیرد و شکایت خود را از افزایش قیمت ها اعلام کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • گره اندر گره
  • شکست رکورد ایران توسط ترانه احمدی در مسابقات اسکیت فری استایل
  • اولین دور فروش خودرو‌های وارداتی در ۱۴۰۳ + زمان دقیق
  • ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی / فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد